Gegrilde garnalenspiesjes met citroen-knoflookmarinade en geroosterde groenten

Gegrilde garnalenspiesjes met citroen-knoflookmarinade en geroosterde groenten

Een heerlijk zomersgerecht: gegrilde garnalenspiesjes met citroen-knoflookmarinade en geroosterde groenten. Dit gerecht is perfect voor warme zomerdagen, wanneer de grill naar buiten wordt gebracht en de aroma's van vers gegrilde garnalen en sissende groenten de lucht vullen. 

Deze kleurrijke en smaakvolle spiesjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor de smaakpapillen. Of je nu een tuinfeest organiseert, een gezellige barbecue hebt of gewoon wilt genieten van een heerlijke zomermaaltijd, deze gegrilde garnalenspiesjes zijn de perfecte keuze. Laat je betoveren door de smaken van de zomer terwijl je deze eenvoudige en verrukkelijke creatie bereidt.

De bereidingstijd van dit recept varieert, afhankelijk van de grill- en roostertijd. Over het algemeen kun je rekening houden met de volgende tijdsindicatie:

  • Voorbereiding: 15 minuten (het schoonmaken en marineren van de garnalen, het snijden van de groenten en het maken van de marinade)
  • Grillen van de groenten: 10-15 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid en grillintensiteit)
  • Grillen van de garnalenspiesjes: 4-6 minuten (2-3 minuten aan elke kant)

Dus in totaal kun je rekenen op ongeveer 30-40 minuten bereidingstijd voordat het gerecht klaar is om te serveren. Het is altijd handig om de grill en bakplaat voor te verwarmen voordat je begint, zodat ze op temperatuur zijn wanneer je de ingrediënten gaat grillen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  2. In een kom combineer je de knoflook, citroensap, olijfolie, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en peper. Roer goed door elkaar om de marinade te maken.
  3. Rijg de garnalen aan spiesjes en leg ze in een ondiepe schaal. Giet de helft van de marinade over de garnalenspiesjes en zorg ervoor dat alle garnalen goed bedekt zijn. Zet de spiesjes opzij en laat ze marineren terwijl je de groenten bereidt.
  4. Leg de plakjes courgette, blokjes rode en gele paprika en rode uienpartjes op een bakplaat. Besprenkel de groenten met de overgebleven marinade en breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Plaats de bakplaat met de groenten onder de grill en rooster ze gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de groenten halverwege de kooktijd om voor gelijkmatig roosteren.
  6. Terwijl de groenten roosteren, verwarm je een grillpan op middelhoog vuur. Leg de garnalenspiesjes op de grillpan en grill ze gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot de garnalen roze en stevig zijn.
  7. Haal de geroosterde groenten en garnalenspiesjes van de grill en leg ze op een serveerschaal. Bestrooi met vers gehakte peterselie voor een mooie afwerking.
  8. Serveer het zomersgerecht direct en geniet van de heerlijke gegrilde garnalenspiesjes en geroosterde groenten. Je kunt er ook een frisse salade of wat vers brood bij serveren.

Geniet van de zomerse smaken en de gegrilde garnalenspiesjes met sappige garnalen en smaakvolle groenten. Een feest voor zowel de ogen als de smaak. Proef de zomer en geniet!

Terug naar blog

Onze bestsellers

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van deze recepten, dan hebben wij de perfecte tools voor je 😉