Gegrilde perziksalade met geitenkaas en honing-vinaigrette

Gegrilde perziksalade met geitenkaas en honing-vinaigrette

Geniet van de smaken van de zomer met deze verfrissende gegrilde perziksalade met geitenkaas en honing-vinaigrette. Dit heerlijke recept combineert sappige perziken, romige geitenkaas en een zoete honing-vinaigrette voor een perfecte balans van smaken en texturen. De gegrilde perziken voegen een subtiele rokerige toets toe, terwijl de geitenkaas zorgt voor een romige en hartige ondertoon. De amandelen geven een knapperige bite aan de salade, terwijl de honing-vinaigrette een verfrissend zoete en lichtzure smaak toevoegt. Of je nu een zomerse lunch wilt bereiden of een licht diner wilt serveren, deze gegrilde perziksalade is een heerlijke keuze. Laat de smaken van het seizoen samenkomen in dit eenvoudige en verrukkelijke gerecht dat je gasten zeker zal imponeren.

De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de grilltijd van de perziken.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 rijpe perziken
  • 100 gram gemengde sla naar keuze (bijv. rucola, spinazie, waterkers)
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 50 gram amandelen, grof gehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
Instructies:
  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit. Hier kun je perfect onze fruitsnijder voor gebruiken. Bestrijk de perzikhelften aan beide kanten lichtjes met olijfolie.
  3. Leg de perzikhelften op de grill met de snijkant naar beneden. Gril ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn geworden.
  4. Haal de perziken van de grill en laat ze iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in dunne partjes.
  5. In een grote kom meng je de gemengde sla, geitenkaas en gehakte amandelen.
  6. Maak de honing-vinaigrette door in een apart kommetje de honing, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper te mengen. Roer goed door elkaar.
  7. Giet de honing-vinaigrette over de salade en meng alles voorzichtig, zodat de dressing goed verdeeld is.
  8. Verdeel de gegrilde perzikpartjes over de salade en serveer meteen.

Deze gegrilde perziksalade met geitenkaas en honing-vinaigrette is een heerlijk fris en zomers gerecht. De zoete en sappige gegrilde perziken passen perfect bij de romige geitenkaas en de knapperige amandelen voegen een lekkere textuur toe. De honing-vinaigrette voegt een zoete en lichtzure smaak toe die het geheel mooi samenbrengt. Het is een snel en eenvoudig recept dat perfect is voor een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd. Geniet van de heerlijke combinatie van smaken en texturen in deze verfrissende salade!

Terug naar blog

Onze bestsellers

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van deze recepten, dan hebben wij de perfecte tools voor je 😉