Knoflookgamba's met een tomaten-knoflooksaus

Knoflookgamba's met een tomaten-knoflooksaus

Duik in een culinair avontuur met dit smaakvolle recept voor knoflookgamba's in een verrukkelijke tomaten-knoflooksaus! De geur van verse knoflook die zich verspreidt in de keuken, de sissende gamba's die langzaam gaar worden en de rijke smaak van de tomaten-knoflooksaus zullen je smaakpapillen zeker verwennen.

Terwijl de gamba's langzaam roze en sappig worden in de pan, begint de knoflook te dansen in de warme olijfolie en verspreidt zijn aromatische betovering. De toevoeging van paprikapoeder, gedroogde oregano en een vleugje chilivlokken (als je van wat pit houdt) voegt een extra dimensie toe aan de smaakbeleving.

En dan die saus! De tomatenblokjes sudderen samen met de knoflook en kruiden, waardoor een heerlijk geurige en smaakvolle basis ontstaat. De gamba's worden liefdevol ondergedompeld in deze zachte, verleidelijke saus, waardoor ze nog sappiger en smaakvoller worden.

Wanneer je de knoflookgamba's serveert, versier ze dan met verse peterselie als een laatste eerbetoon aan de verse ingrediënten. De combinatie van de delicate gamba's, de smaakvolle tomaten-knoflooksaus en de frisheid van de peterselie zal je zintuigen in vervoering brengen.

Bij elke hap van dit gerecht, samen met een stuk knapperig vers brood of een portie zachte pasta, zal je genieten van de perfecte balans tussen knoflook, gamba's en de smaken van de mediterrane keuken. Het is een gerecht dat niet alleen je smaakpapillen zal bekoren, maar ook je gasten zal verrassen en verwennen.

Dus, neem de tijd, laat de heerlijke aroma's je keuken vullen en geniet van deze onweerstaanbare knoflookgamba's in een smaakvolle tomaten-knoflooksaus. Eet smakelijk!

De bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de snelheid waarmee je de ingrediënten klaarmaakt en de saus laat sudderen. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een gezellig diner met familie of vrienden.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram gamba's, gepeld en schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
  • Vers brood of pasta naar keuze, voor erbij

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Hak de knoflookteentjes fijn. Hier kun je perfect onze handige knoflookpers voor gebruiken.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut tot de geur vrijkomt.
  4. Voeg de gamba's toe aan de pan en bak ze aan elke kant gedurende 2-3 minuten, tot ze mooi roze en gaar zijn. Haal de gamba's uit de pan en zet ze even apart.
  5. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, gedroogde oregano en chilivlokken (optioneel) toe aan de pan met knoflookolie. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gebakken gamba's toe aan de saus en laat ze nog 2-3 minuten mee sudderen om de smaken te laten intrekken.
  8. Haal de pan van het vuur en garneer de knoflookgamba's met verse peterselie.
  9. Serveer de knoflookgamba's met de tomaten-knoflooksaus, samen met vers brood of pasta naar keuze.

Geniet van dit heerlijke gerecht met knoflookgamba's in een smaakvolle tomaten-knoflooksaus!

Terug naar blog

Onze bestsellers

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van deze recepten, dan hebben wij de perfecte tools voor je 😉