Orzo met garnalen en spinazie

Orzo met Garnalen en Spinazie

Hier is een heerlijk recept voor Orzo met garnalen en spinazie.

Orzo is een pasta die eruitziet als rijstkorrels, vandaar ook de naam 'rijstvormige pasta'. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en heeft zijn oorsprong in Griekenland en Italië. Orzo wordt gemaakt van tarwe en heeft een stevige textuur wanneer het gekookt is. Het heeft een veelzijdige smaak en kan goed worden gecombineerd met verschillende ingrediënten en sauzen. Orzo wordt vaak gebruikt in pastasalades, soepen, pilafs en als bijgerecht bij vlees, gevogelte of visgerechten. Het is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een alternatief voor gewone pasta en een leuke toevoeging aan je culinaire repertoire!

Deze smaakvolle en voedzame maaltijd combineert de rijstvormige pasta, sappige garnalen en verse spinazie tot een heerlijk gerecht. Met de toevoeging van knoflook, citroen en olijfolie krijgt het gerecht een verfijnde en frisse smaak. Dit recept is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een gezellig diner met familie of vrienden. Dus haal je kookgerei tevoorschijn en laten we aan de slag gaan met deze heerlijke Orzo met garnalen en spinazie!

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram orzo (rijstvormige pasta)
  • 400 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 200 gram verse spinazie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas als topping

Instructies:

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met licht gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze gedurende 1-2 minuten, tot de knoflook geurig is.
  3. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn.
  4. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken, ongeveer 2-3 minuten.
  5. Voeg de gekookte orzo toe aan de pan met garnalen en spinazie. Meng goed door elkaar.
  6. Voeg de citroenrasp en citroensap toe aan de pan en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen, zodat alle smaken goed kunnen samenkomen.
  8. Optioneel: Bestrooi de Orzo met geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren. Hier kun je uiteraard onze zester voor gebruiken.
  9. Serveer de Orzo met garnalen en spinazie warm als hoofdgerecht.

Er is niets beter dan genieten van een bord vol smaakvolle Orzo met garnalen en spinazie. Dit gerecht biedt een perfecte combinatie van de romige orzo, sappige garnalen en gezonde spinazie, allemaal verrijkt met heerlijke knoflook- en citroensmaken. Of je nu een doordeweekse maaltijd wilt opfleuren of indruk wilt maken op je gasten, deze Orzo met garnalen en spinazie zal zeker een succes zijn. Dus verzamel je ingrediënten en laat je culinaire creativiteit de vrije loop terwijl je geniet van deze verrukkelijke maaltijd!

Terug naar blog

Onze bestsellers

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van deze recepten, dan hebben wij de perfecte tools voor je 😉